אם שאלתם את עצמכם כמה עולה להתקין תמי 4, חשוב לדעת שעלות ההתקנה צפויה להשתנות בהתאם למצב בנקודת ההתקנה. הנה כמה גורמים שעשויים להשפיע על עלות ההתקנה של בר המים:
- האם יש נקודת מים קרובה? בדרך כלל, ברי מים מותקנים במטבח, לא רחוק מהכיור. המשמעות היא שיש נקודת מים קרובה, רק צריך להעביר את צינור ההזנה של בר המים מנקודת המים אל המתקן עצמו. יחד עם זאת, לעתים ההתקנה מבוצעת במקומות שבהם אין נקודות מים זמינות. המשמעות היא שיהיה צורך להזמין אינסטלטור על מנת שיפתח נקודת מים קרובה.
- האם יש מקטין לחץ? התקנה של מקטין לחץ אינה חובה לפני התקנה של בר מים, אבל האמת היא שזה מומלץ מאוד. הלחץ בצנרת המים הביתית עלולה עם הזמן לפגוע בבר המים, שדורש לחץ מים נמוך בהרבה. תפקידו של מקטין הלחץ הוא להקטין את לחץ המים שמגיע למכשיר.
- האם יש גישה נוחה? בעיות גישה יכולות להשפיע גם הן על עלויות ההתקנה. האם יש חניה נוחה באיזור? האם מדובר בקומה נמוכה או בקומה גבוהה בלי מעלית? כל אלה עשויים להשפיע על כמה עולה להתקין תמי 4, ולכן מומלץ לתת למתקין את כל הפרטים האפשריים.
כמה עולה להתקין תמי 4?
כפי שכבר ציינו מקודם, עלות ההתקנה של מכשיר תמי 4 או של כל בר מים אחר עשויה להשתנות בהתאם לדרישות השונות בשטח. יחד עם זאת, כדאי לדעת שהעלות הממוצעת הבסיסית להתקין תמי 4 עומדת על בין 250 ל-350 ש"ח.